Pavlović: U Srebrenici popisano duplo više od stvarnog broja osoba

SREBRENICA - Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Radomir Pavlović saopštio je da je, prema nezvaničnim podacima kojima raspolaže Koalicija za Republiku Srpsku, u ovoj opštini popisano duplo više stanovnika nego što ih stvarno živi na ovom prostoru.

Pavlović: U Srebrenici popisano duplo više od stvarnog broja osoba


Podijeli na Facebook-u

"Rezultati popisa su, kao i izbori u Srebrenici, već ranije dogovoreni i isplanirani na štetu srpskog naroda, kao i obično", prenio je Pavlović ocjenu ove koalicije, koju čine sve srpske stranke i nevladine organizacije u ovom mjestu.

U njegovom saopštenju se tvrdi da na području ove opštine stvarno živi oko 65 odsto Srba i oko 35 Bošnjaka, a da će, prema saznanjima Koalicije, ovaj popis "pokazati" da je približno isti broj pripadnika oba naroda.

"I popis govori da se u Srebrenici sve unaprijed dogovori i da je ona ranije izrežirani politički projekat, jer su opstrukcije popisivača, instruktora i Popisne komisije u toku popisa potpuno slične scenariju koji je viđen za lokalne izbore 2012. godine", naveo je Pavlović.

"U rijetko naseljenim selima kao što su Skenderovići, Ratkovići, Viogor, Brežani i još nekima zna se poimenično ko u kojoj kući živi, a upisanih je mnogo više, dok će u Sućeski ili Potočarima biti više stanovnika nego u Srebrenici", iznio je Pavlović tvrdnje Koalicije za Republiku Srpsku.

Radomir Pavlović se u svojoj analizi nije osvrtao na kampanje po Srbiji u kojima je sam učestvovao i poručivao da između 5.000 i 6.000 porodica iz Srbije mogu značajno uticati na rezultate popisa. Sada kada je očito da se popis vršio i po samoj Srbiji gospodin Pavlović pokušava da javnosti zamaže oči demagogijom koja jedino ima za cilj da opravda zloupotrebu popisivanja stanovnika Srbije u stanovništvo BiH.


comments powered by Disqus